На головну Написати лист



Аналіз проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам сіл та селищ стосовно фінансування системи освіти в окремих селах, їх об’єднаннях чи селищах зі збільшенням демографічних показників народжуваності у порівнянні з іншими регіонами України) №3477 від 24.10.2013

Законопроектом передбачено викласти пункт 2 частини першої статті 88 Бюджетного кодексу України в новій редакції, а також доповнити частину четверту статті 30 Бюджетного кодексу України новим пунктом відносно запровадження субвенцій з державного бюджету бюджетам сіл та селищ щодо фінансування потреб на реконструкцію, проведення капітальних ремонтів та будівництва нових дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів в зв’язку із збільшенням народжуваності в окремих адміністративно-територіальних одиницях України.

Реєстраційний номер (та/або інші реквізити): 3477 від 24.08.2013
Інтернет-адреса проекту (або інше джерело): http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=48773
Назва проекту:

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам сіл та селищ стосовно фінансування системи освіти в окремих селах, їх об’єднаннях чи селищах зі збільшенням демографічних показників народжуваності у порівнянні з іншими регіонами України)

Характер (вид) акта: Проект закону
Суб’єкт(и) ініціативи / автор(и) проекту: Народний депутат М. Кучерук
Короткий зміст (суть) проекту: Законопроектом передбачено викласти пункт 2 частини першої статті 88 Бюджетного кодексу України в новій редакції, а також доповнити частину четверту статті 30 Бюджетного кодексу України новим пунктом відносно запровадження субвенцій з державного бюджету бюджетам сіл та селищ щодо фінансування потреб на реконструкцію, проведення капітальних ремонтів та будівництва нових дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів в зв’язку із збільшенням народжуваності в окремих адміністративно-територіальних одиницях України.
Відповідність чинному законодавству: Відповідає Конституції України та Законам України, однак суперечить принципам розрахунку потреб у фінансуванні дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів.
Можливі суспільні впливи та ризики: Негативні: Позитивні:
Реалізація законопроекту може створити диспропорції між реальними та потенційними потребами місцевих громад в нових дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах. Це буде призводити до неефективного використання бюджетних коштів. Відсутні.
Висновки, пропозиції: В разі прийняття законопроекту буде створено механізм для збільшення фінансування для будівництва та реконструкції нових дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів лише на основі збільшених показників народжуваності, а не за фактичними потребами сьогодення. Отже, прийняття законопроекту є недоцільним.
Інша інформація щодо проекту (якщо така є): В разі буквального виконання норм законопроекту нові місця в них будуть створюватися із запасом, наперед, отже будуть залишатися певний час порожніми. Фактично має місце подвійний облік потреб у нових місцях в дитсадках та школах - через фактичні, які мають місце зраз та через потенційні, що виникнуть у майбутньому.
Новини

2015-04-09
Обговорення проекту Закону України щодо розпорядження земельними ділянками.

2015-03-25
“Про землю”

2015-03-17
Законопроекти для повного проведення реформи у сфері децентралізації.

2015-03-16
З Хмельницького розпочався процес обговорення впровадження в життя Закону «Про добровільне об‘єднання територіальних громад».

2015-03-11
Методичне забезпечення формування спроможних територіальних громад.

Опитування

Ваше відношення до купівлі-продажу земель с/г призначення

  • Торгівля землею не припустима. (54.0%, 76 по голосам)
  • Купвля-продаж виключно громадянам України не більше 50 га. на особу. (28.0%, 40 по голосам)
  • Купвля-продаж фізичним та юридичним особам без обмежень. (10.0%, 14 по голосам)
  • Купвля-продаж виключно громадянам України без обмежень. (8.0%, 11 по голосам)

Загалом проголосувало: 141

Загрузка ... Загрузка ...
© 2009 Інститут громадянського суспільства
Україна, м. Київ, 01103 бул. Дружби народів, 22, кім.21
Тел: (+38044) 529-73-94