На головну Написати лист



Аналіз проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо підстав дострокового припинення повноважень органів і посадових осіб місцевого самоврядування за рішенням місцевого референдуму)

Метою законопроекту є закріплення в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» права територіальної громади достроково припиняти за рішенням місцевого референдуму повноваження сільського, селищного, міського голови та відповідної ради з підстав недотримання ними у своїй роботі інтересів територіальної громади та в інших випадках.

Реєстр. № 8509 від 16.05.2011 №_
Адреса для ознайомлення: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=40387
Назва проекту НПА:

Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” (щодо підстав дострокового припинення повноважень органів і посадових осіб місцевого самоврядування за рішенням місцевого референдуму)

Суб’єкт ініціативи: Народний депутат Ветвицький Д.О.
Короткий зміст (суть) проекту: Метою законопроекту є закріплення в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» права територіальної громади достроково припиняти за рішенням місцевого референдуму повноваження сільського, селищного, міського голови та відповідної ради з підстав недотримання ними у своїй роботі інтересів територіальної громади та в інших випадках.
Характер НПА: Проект закону

Ризик:

Позитив: Негатив:
1. Включення в законопроект як підстави припинення повноваження ради оціночної категорії „”не дотримують у своїй роботі законні інтереси територіальної громади. Цього не потрібно робити, оскільки якщо таке рада у своїй роботі не дотримує законні інтереси територіальної громади, то це охоплюється словосполученням „не забезпечують здійснення наданих їм законом повноважень”.

2. Розпорошення підстав дострокового припинення повноважень ради чи голови відповідної ради. Перелік підстав має міститися в одній частині статті, а не бути збиральним.

Висновки, пропозиції: Потребує доопрацювання. Суб’єкту законодавчої ініціативи варто звернути увагу на можливість доповнення переліку підстав дострокового припинення повноважень ради чи відповідної ради такою підставою як висловлення недовіри мешканцями територіальної громади через процедуру місцевого референдуму.
Інша інформація щодо НПА (якщо є):
Новини

2015-04-09
Обговорення проекту Закону України щодо розпорядження земельними ділянками.

2015-03-25
“Про землю”

2015-03-17
Законопроекти для повного проведення реформи у сфері децентралізації.

2015-03-16
З Хмельницького розпочався процес обговорення впровадження в життя Закону «Про добровільне об‘єднання територіальних громад».

2015-03-11
Методичне забезпечення формування спроможних територіальних громад.

Опитування

Ваше відношення до купівлі-продажу земель с/г призначення

  • Торгівля землею не припустима. (54.0%, 76 по голосам)
  • Купвля-продаж виключно громадянам України не більше 50 га. на особу. (28.0%, 40 по голосам)
  • Купвля-продаж фізичним та юридичним особам без обмежень. (10.0%, 14 по голосам)
  • Купвля-продаж виключно громадянам України без обмежень. (8.0%, 11 по голосам)

Загалом проголосувало: 141

Загрузка ... Загрузка ...
© 2009 Інститут громадянського суспільства
Україна, м. Київ, 01103 бул. Дружби народів, 22, кім.21
Тел: (+38044) 529-73-94